Huizingen, Belgium

 

0494/65.84.73

 

huys_ken@hotmail.com

 
 
 
 
 

LOCATION MAP

Ken Huys is voor velen nog een nobele onbekende. Tijdens een opleiding Interieur Vormgeving leidde hij zichzelf ook op tot grafisch vormgever en al gauw bleek dat hij aardig met Photoshop overweg kon. Zo werd hij in 2013 en 2014 gepubliceerd in Photoshop Magazine met de werken Turtle Island, Red Riding Hood en Sky Harbor. Deze surrealistische sprookjeswerelden spreken tot ieders verbeelding. Het is echter niet bij het digitale gebleven, in 2015 begon Huys met de schilderscollectie 'the belgian blues', talent van eigen bodem. Deze werken met hun grote omvang van 100x150cm werden geschilderd met acryl op canvas. De Bigger-than-life portretten die hij creëerd omvatten elk hun eigen sfeer zonder volledig los te breken van hun samenhang. Zo werd zijn werk tijdelijk tentoongesteld in Wieze tijdens het concert van Wim Soutaer, om zo zijn nieuwste portret te onthullen (Wim Soutaer). Intussen kan je de grote namen als Stromae, Max Colombie, Selah Sue en Dries Mertens (die inmiddels gehandtekend is), en minder bekende maar opkomende talenten, Solco en Camille Botten in zijn collectie terugvinden. Voor de herdenking van de slag van Waterloo maakte Huys ook drie portretten van de aanvoerders Wellington, van Oranje en Napoleon. Deze werken zijn nog steeds te bekijken in de hoeve Malavisé te Hondzocht. Voor meer inzicht in de werkwijze van Ken Huys kan u naar zijn YouTube kanaal gaan en de volledige opbouw van deze werken bekijken. U kan hem volgen op Facebook en Instagram

 

Huys maakt ook familieportretten op aanvraag.

 

 

PRESS

 

Recent Exhibitions/Publications

 

'CC de Meent-Alsemberg'

'Photoshop magazine 11'

'Randgeval-Wezembeek Oppem'

'Ballet op verlaten plaatsen- Halle'

'Herdenking Slag van Waterloo'

'Wieze 2017 Oktoberhallen'

 

 

Artistieke en jonge talenten krijgen een eigen podium

zaterdag 18 mei 2013, 03u00

Auteur: ddl

 

TERVUREN/KORTENBERG - Wie zin heeft om van zondag 26 mei een zonnige en culturele namiddag te maken is van harte welkom op de Randgeval kunstententoonstelling.

 

Ontluikend talent uit de regio krijgt de kans om zijn/haar kunstvorm voor te stellen. ‘De rand rond Brussel telt ongeveer 400.00 inwoners’, klinkt het bij organisator Stefan Vanderelst. ‘Daartussen zitten heel wat artistieke figuren bij. Daarom ben ik, in samenwerking met jeugdhuis Merlijn, gestart met deze grensoverschrijdende kunsttentoonstelling. Ik ben voor deze tentoonstelling op zoek gegaan naar creatieve geesten die out of the box denken en hun eigen creatieve paden bewandelen.’

 

Randgeval geeft zeven artiesten een podium. ‘Het was mijn bedoeling om verschillende kunstvormen in de kijker te zetten, want kunst is meer dan pakweg een schilderij.’

 

De zeven artiesten zijn: Graffitiartiest Ayar Zaventem, futuristische tekenaar de zogenaamde The Invisible Man uit Kortenberg, tekenares en schilder Roxanne Struyve uit Tervuren, juweelontwerper Margot Declerck uit Anderlecht, juweelontwerper Juan Harnie uit Dilbeek, Photoshopartiest Ken Huys uit Halle en Mattey, een creatieve duizendpoot uit Leefdaal.

 

De tentoonstelling gaat door in jeugdhuis Merlijn aan de Kerhofstraat 54 in Wezembeek-Oppem

 

 

Photoshop Magazine 11

 

Uit een selectie van honderden inzendingen, kwam deze op de tweede plaats. Turtle Island,

een moderne mythe. "Ken gaf zijn visie op deze indrukwekkende manier vorm. Hij maakte er ook een speedartfilmpje van en zette het op youtube"

 

 

Kunstgroep Aureool en fotoclub Iris stellen tentoon in de Oude Post in HALLE - Editie Pajot

 

Kunstgroep Aureool en Fotoclub Iris Lembeek sloegen de handen in elkaar om, in het teken van het Cultuurfestival van Halle, een kunst- en fototentoonstelling van beeldende kunsten naar de Oude Post te brengen.

 

Beide verenigingen werken sinds jaren samen om van deze gebeurtenis een uitgelezen kunstmoment te maken. Niet alleen tonen zij stijlvolle kunstwerken, fotoclub Iris Lembeek stelt ook foto’s tentoon onder het thema ‘Drieluik’.

 

Er is een gasttentoonstelling met als het thema 'ballet op verlaten plaatsen'. Voor deze reeks werkten stadsfotograaf Juno en grafisch wonderboy Ken Huys samen, Juno maakte de beelden en Ken zorgde voor een magische beeldvorming die doet dromen.

 

Geïnteresseerden kunnen deze tentoonstelling nog gratis bezoeken op 9, 10, 11, 12 en 13 oktober, telkens van 10 tot 12 en van 14 tot 18 uur in de Oude Post, Kardinaal Cardijnstraat in Halle. © Elsie De Greef

'Als ik een week lang niets gedaan heb, begint het te jeuken'

KUNST - INTERVIEW - Zij is modefotografe, hij is kunstenaar.

Als broer en zus vullen Ken (27) en Dena Huys (25) elkaar perfect aan.

Na enkele jaren elk hun eigen ding te doen, willen ze nu de krachten bundelen.

 

Auteur: evyvr

27.03

2015

 

Vanwaar die kriebel voor kunst?

 

Ken: Als kind werden wij grootgebracht met enkel pen en papier. Er was niets ANDERS, maar dat was ook niet saai. Integendeel zelfs.

Dena: Eigenlijk hebben wij een heel creatieve jeugd gehad. Als we iets deden met onze ouders of familie, dan was het altijd tekenen of knutselen.

Ken: Ook de rest van de familie is erg creatief. Mama kan tekenen, net als onze opa. Papa is dan weer goed in het maken van kostuums en peter Wim (nvdr.: Wim Soutaer), die zingt.

Creativiteit zit dus in jullie genen.

 

Ken: We zijn inderdaad een artistieke familie, maar elk op een ander gebied. Mijn passie is het creëren van verhalen en concepten en die werk ik het liefst uit met verf of Photoshop. Daarnaast heb ik ook mijn eigen T-shirtlijn, AnimaliTee. Maar op dit MOMENT hou ik me het meest bezig met mijn grote schilderijen.

Dena, jij bent modefotografe en modellenscout voor Dominique Models, een van de meest bekende agentschappen in de Benelux. Hoe kwam je daar terecht?

Dena: Zo’n drie jaar geleden kocht ik, impulsiefs als ik ben, een klein cameraatje. Ik dacht: ik ga op vakantie en ik maak er wat FOTO’s. Achteraf bleken die meteen mooi te zijn: de compositie zat goed en ook artistiek gezien waren ze erg mooi. Ik had er dus wel voeling voor. Toen mijn vriend, Mathias Sourbron, door Dominique Models gescout werd, kwam het bureau voor het eerst in aanraking met mijn werk. Ik had namelijk al wat foto’s gemaakt van hem. En zo ging de bal aan het rollen.

Hou je je verder nog bezig met ANDERE dingen?

 

Dena: Tegenwoordig experimenteer ik met de combinatie van fotografie en verf. En zoals Ken met AnimaliTee zijn eigen T-shirts samenstelt, heb ik ook al geëxperimenteerd met T-shirtdesigns met mijn eigen foto’s.

FOTO: Dena Huys, T-shirt: Ken Huys, Model: Mathias Sourbron

Waarin verschilt jullie werk van elkaar?

 


Ken: Ik kan beeldender werken, verhalen maken. Maar je zal me nooit horen zeg dat fotografie niet artistiek is. Het gaat gewoon een andere richting uit.

Toch werken jullie af en toe eens samen.

 

Dena: Dat klopt. Voor één van Kens laatste werken hebben we de handen in elkaar geslagen. Zo heeft hij een portret geschilderd van mijn vriend, op basis van een foto die ik gemaakt heb. Eigenlijk zijn we aan het brainstormen over een samenwerking om onze eigen T-shirts als MERK te lanceren. Ik wil het meer op een fashion-gerichte manier aanpakken, terwijl Ken meer te vinden is voor het speelse.

 

Foto: Ken HuysHoe kwamen jullie op dat idee?

 


Dena: We zaten bij elkaar en we dachten: ik ben modebewust en hij is heel goed in het conceptuele, dus waarom onze krachten niet bundelen? Samen staan we sterk.

Ken: Tegenwoordig moet je trouwens al bijna samenwerken om ergens te geraken. Natuurlijk zit het nu nog allemaal in de beginfase. We moeten het logo nog bedenken, sponsors zoeken… Er komt echt veel bij kijken.

Dena: Inderdaad. Het lijkt allemaal gemakkelijker dan dat het werkelijk is.

Ken: Het belangrijkste is nu dat we enkele knopen doorhakken. Ook de webshop zal nog voor veel werk zorgen. Eigenlijk willen we het graag allemaal een niveautje hoger tillen. Samen meer mensen bereiken, want dat blijft toch het grootste probleem. Je zou denken dat het vandaag de dag allemaal heel snel kan gaan, maar eigenlijk is dat nog altijd niet zo. Het blijft moeilijk om naambekendheid te verwerven.

Zorgt jullie project nu voor een sterkere band als broer en zus?

 

Dena: Zo close zijn wij eigenlijk niet, maar we hebben alleszins al iets meer om over te praten. (lacht)

Ken: Afspreken om iets te bespreken, is nu eigenlijk een soort verplichting.

Dena: De samenhorigheid was er bij ons wel altijd, in die zin dat we van elkaar weten dat we met kunst bezig zijn. We zeggen snel al eens: nice dat je dat hebt gedaan, of dat is een goed werk.

Ken: Al zijn we ook wel altijd kritisch voor elkaar, hé?

Dena: Ja, soms durven we wel eens zeggen: dat is echt niet mijn ding. Maar Ken vindt vaak iets niet goed hoor. Dan denk ik: Jezus, dat van u is ook niet goed ze. (lacht)

Ken: En toch zijn er dingen die ik ook van Dena wil leren, zoals haar professionaliteit.

Dena, geef daar eens een voorbeeld van.

 

Dena: Ik denk bijvoorbeeld na over vrolijke, positieve Facebookberichten. Ken durfde vroeger soms wel eens heel droge statussen schrijven, en ze dan posten om 7 u ’s ochtends. Dan denk ik: Ken, niemand heeft dat gezien hé. Dan grijp ik in.

Ken: Ja, ik denk vaak: als het goed is, verkoopt het zichzelf wel. Maar eigenlijk is dat niet zo.

Hoe zien de komende maanden er nu uit?

 

Dena: Dat zal er allemaal wat van af hangen. Maar binnen enkele maanden plannen we wel al een duo-tentoonstelling.

Ken: Ik kan daar dan mijn schilderijen tonen en zij haar foto’s, of al een kleine modeshow houden met onze eerste T-shirts.

De goesting zit er duidelijk in.

 

Ken: Dat moet je ook hebben. Als ik een week lang niets gedaan heb, begint het te jeuken.

Dena: Ja, dat heb ik ook met foto’s. Als ik door een magazine blader, denk ik snel: ah, die heeft dat zo gedaan. Dat kan ik ook eens proberen. En zo heb ik nu eigenlijk een beroepsmisvorming: ik ben er altijd en overal mee bezig. (lacht)

Meer informatie vind je op de website van Ken en Dena.

Tekst en FOTO'S: Evy Van Ruyskensvelde